De bijenhal en imkerij

 

Ontdek Heerlijck Hopveld

De bijenhal en imkerij

De bijenhal is in 2014 geheel vernieuwd door de leden van de Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius, afd. Boekel e.o.. De hal biedt veel ruimte voor demonstraties die op verzoek worden gegeven door leden van St. Ambrosius. Bij de hal staat een insectenhotel.

Deze vereniging is al sinds de oprichting van de VELT-tuin Heerlijck Hopveld in 1989 te gast met een bijenhal. In de tuin staan talloze drachtplanten met veel nectar, speciaal voor de bijen; o.a. wilde radijs, dropplant, lindebomen, honingboom, robinia, salie en tijm. Dit levert een kruidige en zacht smakende Heerlijck Hopveld honing op. De bijen en hun imkers leveren een topkwaliteit honing. Bij voldoende voorrraad is de honing te koop in de tuinen van VELT-Gemert ‘Heerlijck Hopveld’.

 

Wil je meer weten over bijen en bijenhouderij of wil je een demonstratie? Inlichtingen: Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius, afd. Boekel e.o  - A.H. Steenbakkers,  Heijtsveld 237, 5421 GX Gemert,  tel. (0492) 364379 of mail naar:  bhv.ambrosius.boekel@gmail.com

 

 

<

© 2022 Copyright Heerlijck Hopveld - Created by Van Daal Services