Natuurlijke SIROPEN Deze natuurlijke siropen van Heerlijck Hopveld zijn gemaakt op basis van citroensap, vruchten, bloemen, kruiden en suiker; biologisch of natuurlijk geteeld zonder gif en kunstmest. Om er limonade van te maken kunnen de siropen zeker 20x worden verdund met behoud van smaak en met weinig suiker. Heerlijk bij desserts en in cocktails en sorbetijs. Schudden voor gebruik; in de siropen komt vaak natuurlijk bezinksel voor; dat is stuifmeel uit bloemen of kleine deeltjes van bloemen of blad.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Bedankt!

Uw bestelling is verzonden. We nemen het spoedig in behandeling

Bergamot siroop Siroop met de smaak van stoofperen. Bereid met geurige bergamotbloemen (Monarda didyma) Kweepeer SIROOP Siroop met een exotische smaak. Bereid met aromatische kweeperen (Cydonia oblonga). Basilicum kruiden AZIJN Azijn met een geurige milde smaak. Past goed bij mediterrane salades. Bereid met het blad van de grootbladige basilicum (Basilicum genovese). Zilverden kruiden AZIJN Azijn met een smaak die in een dressing goed combineert met stevige maaltijdsalades en vleesgerechten. Bereid met naalden van de aromatische zilverden (Abies grandis). Tijm SIROOP Deze kruidige siroop is ook te gebruiken bij kriebelhoest. Bereid met tijm (Thymus vulgaris en de inheemse T. serpyllum). Rozenbottel SIROOP Bereid met de vol rijpe herfstvruchten van de inheemse hondsroos (Rosa canina). Rozen SIROOP Bereid met de roze bloemen van de heerlijk geurende Arabische parfumroos (Rosa damascena).
Gekruide PEPEROLIE Met deze kruidige peperolie van Heerlijck Hopveld maak je een warm of koud gerecht pittig; soepen, sauzen, vegetarische-, vlees- en visgerechten. Handig bij wokken, barbecueën en als marinade. Snel en gemakkelijk te doseren. De olie is gemaakt op basis van biologische groene olijfolie en Spaanse pepers. Voor een vollere smaak getrokken met een beetje natuurlijk geteelde tijm en rozemarijn, zonder gif en kunstmest.
Zomer THEE Deze frisse aromatische zomermix heeft als hoofdtoon citroenmelisse en werkt rustgevend, is vocht afdrijvend en remt infecties in de mond. Ook te gebruiken bij koortslippen door herpes en voor kompressen bij gordelroos tegen de jeuk. Bereid met citroenmelisse, bloemen van parfumroos (Rosa damascena), goudsbloem (Calendula officinalis), lindebloesem (Tilia platyphyllos), kaasjeskruidbloemen (Malva sylvestris mauritiana), grote brandnetel (Urtica dioca), tijm (Thymus vulgaris en de inheemse T. serpyllum), bergsteentijm (Clinopodium menthifolium) en salie (Salvia officinalis). Winter THEE Deze heerlijke wintermix heeft als hoofdtoon munt en werkt stimulerend en verzachtend bij verkoudheid, keelpijn, griep, maag- en darmklachten. Bereid met akkermunt (Mentha arvensis), wolligemunt (M. longifolia x M.suaveolens), pepermunt (M. piperita), dropplantbloemen (Agastache foeniculum) , bergamotbloem (Monarda didyma en M. fistulosa) , tijm (Thymus vulgaris en de inheemse T. serpyllum), kaasjeskruidbloemen (Malva sylvestris mauritiana), salie (Salvia officinalis) en zoethout (Glycyrrhiza glabra).
Arnica OLIE Te gebruiken bij verstuiking en verrekking met zwelling, bloeduitstorting, botbreuken, spierpijn, reumatische klachten en insectenbeten. Het voorkomt of vermindert pijn na een (sport)blessure of ongeluk. Geschikt als huid- en massageolie. Bereid met de bloemen van valkruid (Arnica montana). Rozemarijn OLIE Te gebruiken bij koude (winter-) handen en voeten, vermoeide benen, stijfheid, kramp, spier- en gewrichtspijn. Het stimuleert de doorbloeding. Vaak treedt bij gebruik een aangenaam warmtegevoel op. Geschikt als huid-, massage- en badolie. Bereid met het blad van rozemarijn (Rosmarinus officinalis). Lavendel OLIE Bereid met bloemen en blad van lavendel (Lavandula angustifolia). Te gebruiken bij huidverzorging, -ontstekingen, insectenbeten, brandwonden en stress. De olie werkt ontspannend en pijnstillend bij brandwonden en voorkomt brandblaren. Voor deze olie is alleen de Lavandula angustifolia gebruikt omdat deze het best ontspant van alle lavendelsoorten. Geschikt als huid-, massage- en badolie. Sint-jans OLIE Te gebruiken bij huiduitslag, jeuk, insectenbeten, brandwondjes, zenuw-, spier-, groei- en reumatische pijn, spit, verrekking en verstuiking, bloeduitstorting en zonnebrand. Deze olie werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. Geschikt als huid- en massage olie. Vermijd direct zonlicht kort na gebruik, dit veroorzaakt onschadelijke bruinkleuring van de huid. Bereid met de bloemen van Sint-janskruid (Hypericum perforatum).
Brandnetel ZALF Te gebruiken bij huiduitslag, eczeem, insectenbeten en zonnebrand. Zeer geschikt voor kinderen. Bereid met het blad van de grote brandnetel (Urtica dioca) en driekleurig viooltje (Viola tricolor). Helmkruid ZALF Te gebruiken bij aambeien of spataders. De zalf verlicht snel de pijn. Bereid met de knolletjes van helmkruid (Scrophularia nodosa), vlasleeuwenbek (Linaria vulgaris), goudsbloem (Calendula officinalis), Sint-janskruid (Hypericum perforatum), paardenkastanje (Aesculus hippocastanum) en zomereik (Quercus robur).
Goudsbloem ZALF Te gebruiken bij een droge huid, (doorlig)wondjes, (luier)uitslag, (tepel)kloven, gesprongen lippen, littekens en spataders. Goudsbloem stimuleert celgroei. Bereid met de bloemen van goudsbloemen (Calendula officinalis). Hypercal ZALF Te gebruiken bij pijnlijke (schaaf)wondjes, huiduitslag door stress, droge of ruwe huid, brandwondjes en eczeem. Bereid met de bloemen van Sint-janskruid (Hypericum perforatum) en goudsbloem (Calendula officinalis). Melisse ZALF Te gebruiken bij koortslippen, puistjes en gordelroos. Bereid met het blad van citroen melisse (Melissa officinalis), goudsbloem (Calendula officinalis), brunel (Prunella vulgaris) en Sint-janskruid (Hypericum perforatum). Smeerwortel ZALF Te gebruiken bij kloven, spier- en gewrichtspijn en botbreuken. Bereid met smeerwortel (Symphytum officinalis), arnica (Arnica montana), Sint-janskruid (Hypericum perforatum), rozemarijn (Rosmarinus officinalis) en kerrieplant (Helichrysum italicum). Rozemarijn ZALF Te gebruiken bij koude (winter)handen en voeten, vermoeide benen, stijfheid, kramp, spier- en gewrichtspijn. Rozemarijn stimuleert de doorbloeding, vaak treedt een warmte gevoel op. Bereid met de naalden van rozemarijn (Rosmarinus officinalis), arnica (Arnica montana), ginkgo (Ginko biloba). Teatree ZALF Te gebruiken bij schimmel- en huidinfecties en kalknagels. Bereid met teatree (Melaleuca alternifolia), goudsbloem (Calendula officinalis) , Sint-janskruid (Hypericum perforatum), heermoes (Equisetum arvense), gewone tijm (Thymus vulgaris) en kruidnagel (Syzygium aromaticum. Goudsbloem OLIE Te gebruiken bij droge- en geïrriteerde huid, eczeem, luieruitslag en (tepel)kloven. Bij voorkomen of herstel van littekens en spataders. Goudsbloem stimuleert de celgroei. Geschikt als huid-, massage- en badolie. Bereid met de bloemen van goudsbloem (Calendula officinalis).
Lavendel SHAMPOO & DOUCHEGEL, 2 IN 1 Ruikt heerlijk naar lavendel en is daarnaast te gebruiken bij haaruitval, zonnebrand, vettige huid en haren, spierpijn en spanningshoofdpijn. Bereid met lavendel (Lavandula officinalis). Brandnetel SHAMPOO Ruikt heerlijk naar citrus en is daarnaast te gebruiken bij jeuk, eczeem, puistjes en acne. Bereid met grote brandnetel (Urtica dioca).
Rozemarijn SHAMPOO & DOUCHEGEL, 2 IN 1 Ruikt heerlijk naar rozemarijn en is daarnaast te gebruiken bij roos, spierpijn en kouwelijkheid. Het bevordert de doorbloeding van de huid. Bereid met rozemarijn (Rosmarinus officinalis). Pepermunt ZEEP Zacht, mild en opwekkend met de geur van litsea (Litsea cubeba) en pepermunt (Mentha piperita). Bereid met olijfolie (Olea europaea), kokosolie (Cocos nucifera), Ccacaoboter (Theobroma Cacao), sheaboter (Butyrospermum Parkii), zonnebloemolie (Helianthus annuus), castorolie (Ricinus communis) en hennepolie (Cannabis sativa). Gekleurd met groene klei en spinazie (Spinacia oleracea). Velt-kruiden, kwalen & recepten In dit boek worden de planten uit de geneeskruidentuin van VELT-Gemert beschreven. Bij ieder kruid wordt iets verteld over de achtergrondgeschiedenis, de betekenis van de plantennaam, bijzonderheden en de kwalen waarop het kruid werkt. Dit boek biedt volop handvatten om eens zelf uit te proberen en te ervaren hoe kruiden kunnen helpen. Dit boek is bedoeld als geheugensteun na een bezoek aan de tuinen van VELT-Gemert en als je die nog niet hebt bezocht vormt dit boek een mooie aanleiding. Wat dit boek bijzonder maakt zijn de recepten. Zo eenvoudig mogelijk is beschreven hoe je zelf een geneeskrachtige thee, kompres, omslag, zalf of tinctuur kunt maken. De recepten zijn vooral bedoeld voor acute klachten en kwalen, veel minder voor de behandeling van chronische ziekten. Vaak vind je bij bepaalde kruiden waarschuwingen, want: 'baat het niet, schaadt het niet', gaat lang niet altijd op. Dit boek wil voorkomen dat men zelf gaat dokteren zonder genezers met kennis en ervaring te raadplegen. Van de andere kant biedt de kennis die in dit boek is vastgelegd houvast voor eenieder die de wonderlijke werking van kruiden zelf wil ervaren, en dan met name in de sfeer van de huisapotheek. In die zin kun je veel meer doen met kruiden dan je in eerste instantie zou denken.

* Verplichte velden

De Heerlijck Hopveld producten zijn via deze pagina te bestellen. Vul het formulier in en wij zullen spoedig na ontvangst uw bestelling in orde maken. De verzendkosten bedragen € 6,95.

Wij e-mailen u een factuur. Zodra die betaald is wordt de zending gereed gemaakt en verzonden.

 

 

Onze kruidenproducten zijn ook te verkrijgen bij:

• Heerlijck Hopveld, tuinkamer,

Hopveld 21, 5421 CE Gemert

(dinsdag en zaterdag van 9.00 -14.00 uur)

• VVV, Ridderplein 49, 5421 CX Gemert, www.vvvdepeel.nl/nl/gemert-bakel

• Bio Kracht, Parkstraat 3f, 5674 GD Nuenen,

 www.bio-kracht.nl

 

Een beperkt aantal producten zoals bijvoorbeeld kruiden thee en siroop kun je ook vinden bij :

• 't Wasven, Celebeslaan 30, 5641 AG Eindhoven, www.wasven.nl

 

Vlierbloesem SIROOP Heerlijk in een Hugo-cocktail met mousserende witte wijn en munt. Ook te gebruiken bij griep. Bereid met de inheemse vlier (Sambucus nigra).
Munt SIROOP Bereid met diverse milde aromatische soorten munt; akkermunt (Mentha arvensis), wolligemunt (M. longifolia x M. suaveolens), pepermunt (M. piperita) en parfummunt (M. citrata). Kruiden AZIJN De kruiden azijn van Heerlijck Hopveld zijn gemaakt op basis van biologische natuurazijn en natuurlijk geteelde kruiden, zonder gif en kunstmest. Geen suikers toegevoegd. Voor een vollere smaak is vaak een beetje tijm of rozemarijn gebruikt. Scharlei kruiden AZIJN Past goed in elke soort salade, bij vlees- en visgerechten. Scharlei werkt verzoetend bij zure gerechten. Bereid met de lila bloemen van de exotisch geurende scharlei, een reuze muskaatsalie (Salvia sclarea). Hondsdraf kruiden AZIJN In azijn ontwikkelt hondsdraf een smaak die het best vergelijkbaar is met zwarte bes. Onverwacht heerlijk fruitig in een salade dressing. Bereid met bloemen en blad van de inheemse hondsdraf (Glechoma hederacea).
Kruidige peper OLIE Kruiden THEE en MIX De kruidenthee van Heerlijck Hopveld is samengesteld uit een mix van aromatische planten. Alle kruiden zijn natuurlijk geteeld zonder gif en kunstmest. Er zijn geen geurstoffen toegevoegd. Gebruik voor een liter thee tenminste twee volle eetlepels gedroogde kruiden. Giet hierop heet water en laat het tenminste 10 minuten trekken. De thee is op zijn best na 15 minuten en blijft goed van smaak daarna, ook als de kruiden in de pot blijven. Huid OLIE Deze helende huid olie van Heerlijck Hopveld is gemaakt op basis van biologische amandelolie en natuurlijk geteelde kruiden zonder gif en kunstmest en extra toegevoegde etherische olie van biologische oorsprong. Smeer de aangedane plek in met de olie. Deze olie is niet geschikt voor inwendig gebruik. De amandelolie is op zichzelf al een weldaad voor de huid en trekt er snel in zodat de huid niet lang vet blijft aanvoelen. Kruiden ZALF De basis van deze zalven is lanoline (wolvet). Dit is lichaamseigen en maakt de huid zacht en elastisch. De daarin verwerkte kruidenoliën en etherische oliën zijn afkomstig uit de biologisch of natuurlijk teelt zonder gif en kunstmest. Smeer de aangedane plek daarmee in, desgewenst meerdere keren per dag. SHAMPOO & DOUCHEGEL 2-in-1 De shampoo & douchegel 2-in-1 van Heerlijck Hopveld is mild en verzorgend op basis van een tenside uit plantaardige olie en een beetje biologische amandelolie. De toegevoegde kruidenextracten en etherische oliën zijn van biologische of natuurlijke teelt, zonder gif en kunstmest.
Ambachtelijke ZEEP De milde zeep van Heerlijck Hopveld voor een gevoelige huid is ambachtelijk gemaakt van verschillende plantaardige oliën en etherische olie met kleurstof uit de natuur. De plantaardige bestanddelen zijn allen van biologische of natuurlijke teelt, zonder gif en kunstmest.
BOEKEN Een groot aantal boeken over tuinieren en voeding van de Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren kun je vinden op de webshop van het Belgische hoofdkantoor: Hier vind je alleen de eigen uitgaven van de afdeling VELT-Gemert: Pompoenrecepten Dit boekje is samengesteld door Willy Letschert, en beschrijft de teeltwijze, voedingswaarde en geneeskracht. Het bevat tal van recepten voor soepen, salades, stoofpotten, gebak en brood, zoete bijgerechten, zoetzuur, sauzen, ovenschotels, frituur , schnitzel, pannenkoek, omelet , puree en rabarber.
Post-partum KRUIDENMIX Met Yoni-kruiden. Te gebruiken na de bevalling. Deze Yoni-kruiden verzachten, helen en zijn antiseptisch. Te gebruiken voor een spoeling, verbanden, stoombadje of kruidenbad. Ingrediënten: duizendblad, vrouwenmantel, goudsbloem, lavendel, citroenmelisse en driekleurig viooltje.

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

© 2021 Copyright Heerlijck Hopveld - Created by Van Daal Services